dinsdag 10 februari 2009

Roze slipjes voor radicale hindoeleider

Hij vervloekt de dag als een perverse westerse uitvinding en beschouwt meisjes die dan hun liefde verklaren als losgeslagen sletten. Maar Pramod Muthalik, puriteinse leider van de 'hindoeïstische taliban' zal op Valentijnsdag een berg roze slipjes aantreffen in zijn brievenbus.

Leden van het Alternative Law Forum (ALF) zijn een campagne gestart om de roze onderbroekjes (chaddhis) in te zamelen. Het Consortium van Kroeglopende, Losbandige en Assertieve Vrouwen zorgt dat die op 14 februari bij de radicale hindoebeweging Sri Ram Sene belanden.

De Sri Ram Sene, ook verantwoordelijk voor het veelbesproken 'Mangalore Pub Incident', richt de pijlen nu op Valentijnsdag, symbool van moreel verderf en onzedelijkheid. Leider Muthalik kondigde eerder de vorming van kuisheidsbrigades aan.

Vijf van die ploegen gaan zaterdag in Bangalore met camera's, huwelijksattributen en een priester (plus een zekere Nederlandse journalist), op zoek naar stelletjes die zich onzedelijk gedragen: die worden gedwongen ter plekke te trouwen.

Inmiddels hebben verschillende jongerenorganisaties tegenmaatregelen aangekondigd. Zo belooft de Karunada Sene alle Valentijnsvierders te hulp te schieten die worden bedreigd door de brigades van de Sri Ram Sene. Een speciaal hulpnummer is ingesteld.

De politie heeft op haar beurt verklaard hard op te zullen treden tegen iedere vorm van intimidatie of geweld. Happy Valentine!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten