maandag 16 februari 2009

Gewone Man belt politici gek

Wouter Bos mag dan koketteren met zijn bosblog, en Maxime Verhagen met zijn twitterverslaving, qua bereikbaarheid en contactbereidheid halen ze het niet bij Indiase politici in de staat Bihar.

In een vlaag van volksliefde verordonneerde de minister-president van die staat dat alle hogere bureaucraten en politici hun mobiele nummer openbaar moeten maken. De Gewone Man (aam admi) zou direct bij hen terecht kunnen met zijn problemen.

Dat hebben ze geweten. De Gewone Man heeft zich sindsdien een onverbeterlijke zeurpiet, stalker en treiteraar betoond, zonder een greintje respect voor nachtrust en gezinsleven van de boven-hem-gestelden.

Die ontvangen in het holst van de nacht telefoontjes van nieuwsgierige dorpelingen die alleen willen weten of ze nu echt met de minister spreken. De minister-president zelf is in een week tijd 600 keer gebeld.

'Zelfs in dit late stadium van mijn carrière is deze ervaring een eye-opener,' aldus een uitgeputte Pillai in de Deccan Herald (die zijn mobiele nummer trouwens doodleuk afdrukt in het artikel).

Veel klachten zijn best steekhoudend, en betreffen de inderdaad ergerlijke onderbrekingen van de stroomvoorziening in zo'n beetje het hele land. De oplossing van de energieminister is nu simpel: maak ook het nummer van de voorzitter van de staatsenergieraad openbaar.

'Noteer dit nummer: 9835037460,' aldus de minister in de krant. 'Bel dat maar als er problemen zijn, of als ze geld vragen voor hervatting van de stroomvoorziening.'

Ook de eigenaar van dat nummer kan zijn simkaart nu wel weggooien. Dag en nacht wordt hij gebeld door 'goedgelovige dorpelingen', meldt het artikel. Kan kloppen - hij was het afgelopen half uur in elk geval in gesprek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten